Illa Berek – Sári

SariPásztor Sári vagyok, gyógypedagógus és kognitív tudományi kutató. 10 éve foglalkozom kisgyermekek tanításával. Legjobban a gyermekkori gondolkodás fejlődése érdekel és ennek a fejlődésnek a segítése játékos módszerekkel. A nyelv az a mód, ahogy a gondolatainkat beszéden keresztül kifejezzük. Kétnyelvű gyerekeknél két nyelv logikája szerint szerveződik a gondolkodás. A kétnyelvűség az agy fejlődése szempontjából fantasztikus lehetőség, rugalmas gondolkodók, jó szervezők válnak a két- vagy többnyelvű gyerekekből felnőtt korukra. A nyelvi képességek elsajátításának kritikus időszaka az iskola előtti évek, a kis óvodás időszak. Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy a gyermekek ebben az érzékeny időszakban játékosan, természetesen és könnyedén sajátítsanak el egy nyelvet.
Külföldön élve jellemzően az ember ritkábban kerül anyanyelvi társaságba. Az anyanyelvi környezet társas megerősítést, motivációt, sikerélményt ad a világ iránt érdeklődő, fiatal, fejlődő gyermeknek. Ezek a pozitív szociális élmények pedig szükségesek ahhoz, hogy egy gyermek könnyedén, jól, sokoldalúan sajátítson el egy nyelvet, jelen esetben a magyart.

Gyertek hozzánk játszani és támogassuk együtt a gyerekeket a többoldalúan gondolkodó fejlődésben. Gyertek el akkor is, ha szívesen beszélgetnétek a gondolkodás ifjú gyermekkori fejlődéséről, találkozzunk, beszélgessünk. Várlak titeket szeretettel.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s