Eszter

Eszter_Nagy_DSC_6720A véletlen hozta, hogy találkoztunk Ritával. Egyéves fiam mellett otthon már hónapok óta azon  malmoztam, hogy mi lesz a munkámmal, ha eljön az idő a visszatérésre. Több tízéves tapasztalattal a hátam mögött tudtam, hogy hosszútávon nem tervezhetek tovább sem a munkahelyemmel, sem a szakmámmal. El sem tudok olyan sokáig számolni években, amikor azt tudnám nyugodt szívvel mondani a gyereknek, hogy anya este 8 vagy utána ér haza a munkából.

tangram_tancA fejbenfutós útkeresés során próbáltam mindenfajta tapasztalatomat egy képbe rendezni. Mintha egy tangram idomjait tologattam volna:
– nyelvészet és irodalom,
– szenvedélyes követése a kortárs gyerekirodalom újbóli nekirugaszkodásának,
– pedagógiai tanulmányok,
– saját tapasztalataim a többnyelvűséggel és a gyerekneveléssel
És egyszercsak ott volt. Nem egyből látszott, el kellett fordítani egy kicsit a fejem és hunyorogni, de ott volt előttem…

Hiányzik egy hely, ahol rendszeresen, a többi itt elő kortárs gyerekkel együtt játszhatunk, mókázhatunk, beszélgethetünk. Ahol magyarok lehetünk anélkül, hogy valaki felvont szemöldökkel megkérdezné, hogy ez mégis milyen egzotikus nyelv, amit beszélünk.
Ha nincs, hát nincs, de attól még lehet.
Hónapokon át motoszkált a dolog a fejemben, képzelődtem, ábrándoztam, hogy mi az, ami hiányzik. Addig addig, míg összeállt egy ötlet, ami elég konkrét volt ahhoz, hogy másokkal is megosszam.
Ment az ötlet szájrol szájra, fülböl fülbe, míg egyszercsak találkoztunk Ritával es Gabival, akik szintén valami ilyesmit tervezgettek. Egy teából sok tea, majd meg több kávé és szendvics lett, olykor már fröccs is, miközben egy év alatt összegyúrtuk és kidolgoztuk egy magyar nyelvi fejlesztő foglalkozás tervezetét, ami kifejezetten külföldön elő gyerek nyelvfejlődésére koncentrál.
És most ott tartunk, hogy meghívjunk benneteket a foglalkozásainkra…


Egy gondolat “Eszter” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s